Jagoda Vanilija Tart

vocni tart IV

Jednostavnost je ponekad ključ svega. Ovaj tart nema nekih posebnih tajni, nema nikakvog skrivenog povrća ni začina u njemu. Samo malo ljubavi i pažnje.

Postupak je prilično jednostavan, kao i krajnji rezultat – slatkoća i nježnost vanilije, dječji miris jagode, starinsko prhko tijesto.

Idealan desert, ili doručak…kada se probudite neko zlatno, hladno i sunčano jutro i ne morate juriti na posao, nego možete zagrliti toplu šalicu čaja i priuštiti si jedan jednostavan slatki početak dana…kada osjećate mir i spokoj, čujete cvkut ptica i krošnje kako drhte od vjetra.

vocni tart V

Sastojci

  • 100 gr maslaca
  • 250 gr oštrog brašna
  • malo soli, žlica šećera
  • 100 gr maslaca
  • 120 gr šećera (od vanilije)
  • 2 stapke vanilije
  • 4 jaja
  • 100 gr badema
  • 300 gr jagoda

vocni tart III

Zamijesite prhko tijesto od maslaca, jednog jajeta, malo soli i šećera. Zamotajte u foliju i pustite da odstoji bar 20ak minuta. Zamutite maslac sa šećerom. U međuvremenu kratko popržite orašaste plodove, te ih sameljite.Maslacu i šećeru dodajte polako jedno po jedno jaje. Zatim samljeveni badem, sjemenke vanilije (i limunovu koricu). To je frangipane, mora biti relativno kremast.Tijesto razvucite i kratko zapecite deetak minuta na 180. Prije toga izbodite tijesto vilicom, ili stavite hrpicu graha da se ne diže. Izvadite pleh s prhkim tijestom, pobacajte po njemu jagode te dodajte kremu. Pecite dok ne porumeni – još oko 15-ak minuta.

Posluživanje

Pospite s malo sreće i poslužite uz osmiijeh!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s